Vitaminer og mineraler

For at forblive sund skal du få nok vitaminer og mineraler. Hvis du ikke har nok af disse i din kost eller i dine kosttilskud, kan din krop komme ud af balance. Nogle vitaminer og mineraler findes i maden, men andre skal du få fra et kosttilskud. Her finder du en række forskellige vitaminer og mineraler i forskellige former, så du kan finde det, du skal bruge for at holde dig sund.

 

Vitaminer

En sund kost er nødvendig for, at kroppen kan fungere godt, men nogle gange får vi ikke nok af de forskellige vitaminer, vi har brug for, fra vores mad. Derfor skal vi måske tage et tilskud i form af en pille. Hvis vi ikke spiser nok variation i vores kost, skal vi muligvis tage et tilskud for at råde bod på det. Det er dog vigtigt at huske, at en sund kost er den bedste måde at få de vitaminer og mineraler, vi har brug for.

 

Mineraler

Mineraler er vigtige byggesten, der hjælper med at holde kroppen kørende. Nogle mineraler er vigtigere end andre, men det er altid vigtigt at være opmærksom på den anbefalede dosis og at tale med en læge, hvis du har spørgsmål om, hvor meget af et bestemt mineral du skal tage. Muscle House har en række forskellige mineraler, hvoraf nogle har fordele relateret til træning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på den anbefalede dosis af hvert mineral for at undgå at tage for meget af det. Du kan også tale med din læge, hvis du har spørgsmål om mineralindtag.

 

Hvordan virker vitaminer?

Vitaminer arbejder for at give kroppen de vitaminer, den mangler fra sin normale kost. Vitaminer opdeles normalt i vandopløselige og fedtopløselige vitaminer, alt efter om de ophobes i kroppens fedtvæv og lever eller udskilles i urinen. De vandopløselige vitaminer udskilles gennem urinen og er vitamin B (B1-B12), vitamin C, folinsyre og pantothensyre – hvor de fedtopløselige vitaminer lagres i kroppen og kan indtages i for store mængder, hvilket kan være farlige. De fedtopløselige vitaminer omfatter vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K. Det du skal være opmærksom på, når du tager fedtopløselige vitaminer, er at tage dem sammen med dit fedeste måltid, så du sikrer de bedste betingelser for optagelsen af vitaminerne. Det gælder også almindelige multivitaminer.

Nogle af vitaminerne i denne kategori kommer i pilleform, mens andre fås som vingummivitaminer eller opløselige tabletter. Hvis du synes, det er svært at sluge piller, er der også muligheder for dig.

 

Vitaminer, mineraler & træning

Vitaminer og mineraler kan være med til at forbedre muskelfunktion og energiniveau, men de kan ikke klare det alene. Kosttilskud, såsom vitaminer og mineraler, kan hjælpe med at booste din muskelvækst og styrke, hvis du mangler nogle af de nødvendige mikronæringsstoffer i din almindelige kost.

Hvad koster en vitaminer og mineraler?

Vitaminer og mineraler Pris
Bodylab ZMA (120 stk) (5711657050540) 149.00 kr.
Taurin Kapsler (180 stk) (5056128126578) 205.00 kr.
VitaYummy Magnesium Citrate (60 stk) 149.00 kr.
B-Vitamin Komplet (365 tab) (5056128125816) 205.00 kr.
Vitamin D3 + K2 Tabletter (180 stk) (5056128125571) 205.00 kr.